Thema

Thema: Schatrijk!

Ben jij wel eens naar een museum geweest? Misschien een keer met schoolreis of met één van je ouders, familie of vrienden. Je kunt in een museum leuk rondkijken en je ziet er van alles. Soms zijn er leuke filmpjes die je kan bekijken. In sommige musea staan mooie, oude en waardevolle dingen. Eigenlijk kan je dit wel schatten noemen. Een schilderij of een oude foto bijvoorbeeld. Soms lijken ze niks waard. Maar al deze schatten zijn op hun eigen manier kostbaar en waardevol.

Het doel van het museum, is dat ze je wat willen leren en dingen laten ontdekken. Dat kan over vroeger gaan, maar ook over dingen van nu en over de toekomst. Op al deze schatten is een museum heel zuinig, zodat nog heel veel mensen dit kunnen zien en ervan kunnen leren. Het museum geeft op die manier ‘schatten’ aan jou door.

Tijdens de Witte Tent week gaan jullie ook over schatten horen. We gaan op zoek naar schatten, over Wie God is en welke grote dingen Hij heeft gedaan. Hoe mogen we genieten van alles wat God ons geeft. En dan hopen we dat we heel veel schatten mogen vinden, zodat we ‘SCHATRIJK’ na de zomervakantie weer naar school kunnen gaan.

Mocht je tijdens de Witte Tentweek een vraag hebben, bijvoorbeeld over één van de verhalen, stel ze gerust aan één van ons. Want we kunnen en mogen elkaar altijd helpen!

We hopen je weer te zien bij de Witte Tent!