Thema

Thema: DUIK ERIN!

“Wie dorst heeft geeft Jezus vrij te drinken uit de Bron met water dat leven geeft” (Openbaring 21:6)

Bij “Duik erin” denk je natuurlijk meteen aan water. Duiken in het zwembad of in de vaart: heerlijk met zulk warm weer! Het kan spannend zijn om ergens in te duiken, maar soms ook eng. Het kan best wel moeilijk zijn om de stap te wagen, maar met hulp lukt het meestal.

Je kunt in nog meer dingen duiken. In een mooi boek of in een computerspel. In een wedstrijd of in een schoolopdracht. Of in de Bijbel! Er zijn heel veel verhalen in de Bijbel die met water te maken hebben. Misschien kennen jullie bijvoorbeeld het verhaal van Johannes de Doper, die de mensen onderdompelde in water. Zo laat God zijn, dat Hij je wil wassen en een nieuw begin met je wil maken.

Water is van levensbelang, en dat is de Bijbel nog veel meer. Daarom gaan we deze week in de Bijbel duiken, en luisteren en kijken naar verhalen die met water te maken hebben.

We hopen dat je kunt kijken naar onze filmpjes dit jaar!

“Wie drinkt van het water dat Ik hem zal geven, zal in eeuwigheid geen dorst meer krijgen. Maar het water dat Ik hem zal geven, zal in hem een bron worden van water dat opwelt tot in het eeuwige leven.” (Johannes 4:14)