Thema

Thema: Zoek het uit!

Soms sta je zomaar ineens voor een nieuwe uitdaging. Je band is lek en je weet niet hoe je hem moet plakken, of je tablet geeft een foutmelding en je weet niet hoe je het eruit moet krijgen.

Het kan ook zijn dat je in de klas een lastige opdracht krijgt en dat je niet weet hoe je die moet oplossen.

In het tweede geval kan je het natuurlijk gewoon aan je juf of meester vragen. Maar in de eerste twee gevallen is het al wat lastiger. Er is in ieder geval één overeenkomst: je moet op zoek naar informatie. Bij het ene probleem vraag je het bijvoorbeeld bij je ouders na of je gaat zelf op zoek naar informatie op internet. En dat is precies wat we in deze vakantie Bijbel week gaan doen. We gaan dingen uitzoeken.

We worden echte onderzoekers. We gaan informatie opzoeken over Jezus. Want christenen hebben het heel vaak over Hem. Maar waar woont Hij bijvoorbeeld? En wat doet Hij? Wat weet jij over Hem? En waarom vinden christenen het zo belangrijk om over Hem te praten? In de Bijbel kan je heel veel informatie over Jezus vinden en daarom gaan we aan de hand van een aantal Bijbelverhalen uitzoeken wie Jezus nu is.

En mocht je tijdens de Witte Tent Week nu een vraag hebben over een van de verhalen, stel ze gerust aan een van ons. Want we kunnen elkaar helpen met dingen uitzoeken!

We hopen je weer te zien bij de Witte Tent!