Thema

Thema: HALLO CONTACT?!

“Roep je mij aan, Ik geef antwoord” (Psalm 91: 15a)

“Hallo, is er contact?” Die zin zou je regelmatig kunnen horen. Op school, thuis, wanneer iemand iets tegen je probeert te zeggen, maar jij zit met je hoofd in een boek, of een filmpje, of je bent druk aan het spelen. Als je contact wilt krijgen moet je afstemmen met de ander. Horen we elkaar? Begrijpen wel elkaar?

“Contact” heeft het afgelopen jaar een heel andere betekenis gekregen, ook negatief. Fysiek contact was lang niet mogelijk, en we gingen andere manieren gebruiken om contact te krijgen. Ook met de Witte Tent hebben we dat anders gedaan, namelijk met filmpjes. Wat fijn is het, dat we elkaar nu weer kunnen zien, kunnen aanraken.

Hoe is ons contact met God? Dit is soms best moeilijk. We kunnen God niet zien of aanraken. Hoe moet dat dan?  En toch is het mogelijk, sterker nog: God wil gráág contact met ons! Hij heeft Zich aan ons laten zien door Zijn Zoon, Jezus. Door Jezus kunnen we contact krijgen met God.

“Niemand heeft ooit God gezien; de eniggeboren Zoon, Die in de schoot van de Vader is, Die heeft Hem ons verklaard.” (Joh 1:18)

Hoe komen we in contact met God? Door te geloven in Jezus. Door de Bijbel te lezen. Door te bidden. Door andere mensen. Door de Geest.

In augustus hebben we weer contact met elkaar! Samen gaan we dan contact zoeken met God.